Termeni si conditii Masini de inchiriat
10 Iul 2016

Termeni si conditii – Masini de inchiriat

Va rugam sa aveti in vedere faptul ca, pentru inchirierile efectuate in perioada 01 Noiembrie – 31 Martie, la costul inchirierii se va aplica o taxa obligatorie de 5 Eur / zi + TVA pentru anvelopele de iarna. Taxa se va aplica pentru maxim 10 zile de inchiriere. Aceasta taxa nu este inclusa in tarifele generate din formularul de inchiriere.Va multumim ca ati ales GlobalRent! Aceasta pagina va ofera informatii cu privire la inchirierea dumneavoastra, la toate asigurarile disponibile si are scopul de a va ajuta sa va bucurati pe deplin de calatoria dvs. 
Informatiile incluse aici reprezinta doar un rezumat al conditiilor GlobalRent si pot suferi modificari. Lista completa a termenilor si conditiilor o veti regasi pe contractul de inchiriere.

Masini de inchiriat – Rezervari online

 

 

Rezervarile vor fi confirmate doar pentru un anumit tip/model de masina. Este posibil ca unele tipuri/modele auto sa nu fie disponibile in anumite perioade de timp. GlobalRent va recomanda sa faceti rezervarea din timp pentru a fio siguri ca exista disponibil modelul/tipul de masina dorit.

Masini de inchiriat – Modificarea rezervarii

Pretul garantat se refera la detaliile specifice privind biroul de inchiriere/grupa auto si data/ora. Odata confirmata, orice modificari aduse rezervarii dumneavoastra pot afecta pretul si/sau disponibilitatea vehiculului.

Va fi necesar sa aveti la indemana numarul rezervarii dumneavoastra.

Masini de inchiriat – Modificarea sau anularea rezervarii platite online

In cazul in care doriti sa modificati sau sa anulati o rezervare pe care ati platit-o online, va rugam sa aveti in vedere ca se pot aplica taxe de modificare, anulare sau neprezentare.

Masini de inchiriat – Reduceri online

Pretul afisat va include orice reducere aplicabila online.

Masini de inchiriat – Conditii generale

Masina este inchiriata in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de inchiriere. Persoanele care inchiriaza vehicule sunt rugate sa citeasca cu atentie Contractul si sa confirme acceptarea acestuia, prin semnarea documentului respectiv.

Clientul trebuie sa indeplineasca toate cerintele, calificarile si standardele GLOBALRENT, incluzand cele referitoare la varsta, metoda de plata, permis de conducere valid si pasaport.

GlobalRent isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea, fara explicatii.

Masini de inchiriat – Varsta si permisul de conducere

Pentru a inchiria o masina in Romania, clientii trebuie sa indeplineasca cerintele minime de varsta, care variaza in functie de grupa auto inchiriata:

Categorii auto mici si medii, A, B, C: varsta minima este de 21 de ani

Masini de inchiriat – Alte categorii auto: varsta minima este de 25 de ani

Pentru persoane in varsta de pana la 25 de ani, care se califica pentru categoria auto solicitata, se va aplica taxa de sofer tanar, de 5 EURO + TVA/zi (maximum 10 zile taxate).

 

Persoanele care inchiriaza, cat si soferii suplimentari, trebuie sa detina permis de conducere de cel putin 12 luni. Daca permisul de conducere al persoanei care inchiriaza sau al soferului suplimentar nu este scris cu caractere latine, este necesar un permis de conducere international.

Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.

 

In mod obisnuit, vehiculul de inchiriat este asigurat doar pentru persoana care il inchiriaza. Daca alte persoane intentioneaza sa conduca masina, acestea trebuie sa fie prezente in momentul inchirierii, pentru a fi adaugate pe Contractul de inchiriere, cu obligatia de a prezenta un permis de conducere detinut de cel putin un an. Orice sofer suplimentar trebuie sa indeplineasca cerintele referitoare la varsta minima.

Se va aplica o taxa suplimentara de 25,00 EURO + TVA per inchiriere, pentru fiecare sofer suplimentar.

Masini de inchiriat – Metoda de plata acceptata

Soferul principal trebuie sa detina un card de credit valid. Detaliile cardului de credit vor fi preluate in momentul inchirierii sau pot fi adaugate in momentul rezervarii, pentru a grabi procesul de inchiriere.

 

In contul cartii de credit prezentate la inchiriere trebuie sa fie disponibila o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii cat si alte taxe/costuri ce se pot aplica (ex, fransiza asigurare, servicii aditionale, etc.)

Masini de inchiriat – GlobalRent accepta carduri de credit: American Express, MasterCard/Eurocard, Visa si Diners Club. Plata cu numerar se accepta doar alaturi de un card de credit, din motive legate de securitate.

Masini de inchiriat – Nu se accepta cardurile: American Express Optima and Optima Oasis, Visa Electron, Maestro, Cirrus, Solo, JCB.

Masini de inchiriat – Urmatoarele carduri se accepta doar la returnarea autovehiculului: American Express Travellers Cheque Card, Mastercard Prepaid, Visa Prepaid.

 

Pentru a inchiria masini premium din grupele auto G, H, N si O, este obligatorie prezentarea a doua carduri de credit diferite, dintre care unul trebuie sa fie American Express sau Diners Club.

 

Indiferent de mijloacele de plata utilizate, GlobalRent isi rezerva dreptul de a efectua orice verificari necesare si de a aproba sau refuza inchirierea. Costul inchirierii este calculat in Euro. Orice plata efectuata in alte monede convertibile este calculata in functie de rata curenta de schimb GlobalRent.

Masini de inchiriat – Documente necesare la preluarea masinii

Urmatoarele documente trebuie prezentate cand preluati masina:

– act de identitate sau pasaport

– permis de conducere valid, detinut de minimum 12 luni

– card/carduri de credit/debit acceptate de GlobalRent.

In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare, consilierul Rent-a-car poate solicita si alte documente (ex. bilet avion retur, confirmare cazare, etc.)

 

Daca exista un sofer suplimentar, acesta trebuie sa prezinte un act de identitate/pasaport si permisul de conducere; de asemenea, soferul suplimentar trebuie sa fie prezent la momentul preluarii masinii.

Masini de inchiriat – Trecerea frontierei

Este interzisa trecerea frontierei cu autoturismele inchiriate de la GlobalRent!

Masini de inchiriat – Tarife de inchiriere

Tarifele includ cel putin intretinerea auto, radio si asigurarea de raspundere civila.Masini de inchiriat

Preturile nu includ combustibilul.Masini de inchiriat

Avarierea si furtul vehiculului sunt platibile de catre client, in limitele unei sume maxime.Masini de inchiriat

Durata minima de taxare este de 24 de ore. Intervalul de 60 de minute peste cele 24 de ore nu se taxeaza. In cazul in care masina va fi predata mai tarziu cu mai mult de 60 minute decat ora de preluare din contractul de inchiriere, se va taxa o zi suplimentara.Masini de inchiriat

Pentru inchirieri lunare sau pe termen lung, informatii suplimentare sunt disponibile la cerere.Masini de inchiriat

Masini de inchiriat – Taxe suplimentare

Masini de inchiriat – Taxa pentru sofer suplimentar

Soferii mentionati in Contract sunt singurele persoane care au dreptul de a conduce vehiculul GlobalRent. Clientii trebuie sa notifice consilierul Rent-a-car, cu privire la soferul suplimentar, la ridicarea vehiculului. Se va percepe o taxa suplimentara: 25,00 EURO + TVA per inchiriere/sofer. Numarul de soferi suplimentari este nelimitat.Masini de inchiriat

Masini de inchiriat – Soferi tineri

Cand clientul si/sau soferul suplimentar are/au varsta cuprinsa intre 21 si 25 si se califica pentru a inchiria categoria auto respectiva, se va percepe o taxa suplimentara: 5,00 EURO + TVA per zi de inchiriere, maxim 10 zile taxabile.Masini de inchiriat

Masini de inchiriat – Inchirieri in afara orelor de program

La anumite birouri de inchiriere, este posibil sa preluati sau sa returnati masina in afara orelor de program GlobalRent. Se va percepe o taxa de 25,00 EURO + TVA. Va rugam sa verificati aceasta posibilitate la departamentul Rezervari/tel: +40 727 616 106.

Masini de inchiriat – Taxa de returnare modificata

Se percepe o taxa de 25,00 EURO + TVA daca masina va fi returnata la un birou GlobalRent diferit de cel specificat in contractul de inchiriere. Se va percepe si o taxa de dislocare daca masina se va preda in alt oras.Masini de inchiriat

Masini de inchiriat – Taxa de administrare dauna

Se va aplica o taxa de 32,26 EUR + TVA in cazul furtului sau in cazul in care masina prezinta daune la returnare. Aceasta taxa se aplica indiferent de tipul de asigurare (cu sau fara fransiza). Pentru mai multe detalii despre asigurari, va rugam sa cititi sectiunea “Asigurari” .

Masini de inchiriat – Alte taxe suplimentare:

– cheie pierduta: de la 150.00 EURO pana la 250.00 EURO + TVA (in functie de modelul auto).Masini de inchiriat

– documente auto pierdute: 99.99 EURO + TVA per document

– absenta unui raport de politie, in caz de furt: 250,00 EURO + TVA

– murdarie excesiva in vehicul sau tapiterie patata: 50,00 EURO + TVA

 

In cazul in care GlobalRent se va deplasa la client din motive cauzate de pierderea cheilor, anvelope distruse, geam spart sau alte motive similare, se va aplica o taxa 0.36 EUR + TVA/km pana la locul clientului.Masini de inchiriat

Masini de inchiriat – Dotari suplimentare ale masinii

Cand rezervati vehiculul, va rugam sa ne informati cu privire la dotarile suplimentare pe care le doriti. Pentru confortul si securitatea dumneavoastra, GlobalRent poate pune la dispozitie urmatoarele dotari, pentru o taxa suplimentara:

Scaun pentru copii: 25,00 EURO + TVA per inchiriere

GPS mobil: 5 EURO / zi, cu o taxa maxima de 50 EURO / inchiriere.Masini de inchiriat

Masini de inchiriat – Echipament de iarna

Intre 1 noiembrie si 31 martie, toate masinile noastre vor fi echipate cu cauciuri de iarna. Se va percepe o taxa de 5,00 EURO pe zi, taxa maxima fiind de 50,00 EURO per inchiriere.

Se pot inchiria lanturi de zapada, pentru o taxa de 25,00 EURO /inchiriere.Masini de inchiriat

Masini de inchiriat – Returnarea vehiculului

Masini de inchiriat – Combustibil

GlobalRent pune la dispozitie un rezervor plin, la inceputul perioadei de inchiriere.Masini de inchiriat

Alegand Optiunea “Rezervor gol” la inchiriere, platiti in avans un rezervor plin, pentru un tarif preferential; astfel, nu trebuie sa va faceti griji despre gasirea celei mai apropiate benzinarii cand returnati vehiculul, fara a exista riscul de a pierde avionul sau trenul.

Daca nu alegeti Fuel Service Option, va sfatuim sa umpleti rezervorul inainte de a returna vehiculul la GlobalRent. In caz contrar, combustibilul lipsa va fi taxat la pretul GlobalRent aplicabil in momentul returnarii vehiculului. Pentru a calcula cat mai bine posibil cantitatea de combustibil utilizat, GlobalRent utilizeaza mijloace tehnice, aflate la dispozitia sa.Masini de inchiriat

Cat timp nu umple el insusi rezervorul, clientul recunoaste metodele de calcul utilizate de companie pentru a stabili cantitatea de combustibil consumat.

Masini de inchiriat – Program de lucru

Vehiculul trebuie returnat in timpul orelor normale de program, ale sediului GlobalRent.Masini de inchiriat

Masini de inchiriat – Asigurare

Clientul/soferul autorizat este acoperit de raspunderea civila, in cazul unui accident. Clientul/soferul autorizat poate fi raspunzator in fata legii pentru daune care nu pot fi acoperite de asigurarea RCA. Clientul este raspunzator pentru avarierea sau furtul vehiculului GlobalRent, in limitele unei sume maxime.Masini de inchiriat

Puteti verifica ce asigurari sunt incluse in pretul inchirierii, in momentul rezervarii sau cand ajungeti la biroul de inchiriere. Pentru detalii cu privire la excendente si asigurari, consultati informatiile de mai jos.Masini de inchiriat

Masini de inchiriat – Micsorarea responsabilitatii in caz de coliziune (Collision Damage)

Aceasta optiune acceptata reduce, indiferent de vina, responsabilitatea financiara a persoanei care inchiriaza masina, la suma minima obligatorie pentru pierderea sau avarierea vehiculului GlobalRent si a pieselor de schimb sau accesoriilor sale, cu exceptia furtului sau vandalizarii.Masini de inchiriat

Chiar daca optiunea a fost acceptata sau nu, clientul este responsabil pentru remedierea integrala a daunei, daca aceasta a fost cauzata de:

– conducerea sub influenta drogurilor sau a alcoolului;

– daca clientul nu a oprit dupa producerea unui accident si nu a luat masurile necesare, adica nu a anuntat politia, nu a aflat numele si adresele partilor si martorilor implicati;

– utilizarea in scopuri ilicite/ilegale, cum ar fi contrabanda, furtul, transportul ilegal de articole sau bunuri etc.;

– conducerea masinii cu sarcina depasita, incalcarea limitei legale de viteza , in conformitate cu permisul de circulatie al vehiculului;

– conducerea masinii de catre persoane neautorizate, adica sub limita de varsta, nedeclarate si nementionate in Contractul de inchiriere;

– conducerea vehiculului in afara drumurilor publice, in munti etc.;

– utilizarea vehiculului pentru orice tip de curse sau competitii, inclusiv ca pacemaker in cadrul curselor

– nerespectarea: culorii semaforului, indicatorului de STOP, a limitei de viteza, intrarea pe contrasens, conducerea pe contrasens, pe drumurile cu sens unic;

– Daune aduse motorului, rotilor, cauciucurilor si spatiului interior al vehiculului, sub caroseria masinii;

Masini de inchiriat – Protectie impotriva furtului (Thief Protection)

TP acceptata ofera protectie in cazul pierderii sau avarierii vehicului GlobalRent prin sau in urma furtului sau a tentativei de furt.

Va rugam sa retineti ca, in cazul nefericit al unui accident, trebuie anuntata cea mai apropiata sectie de politie si trebuie obtinut un raport de constatare a accidentului.

Conditiile CD si TP sunt aplicabile doar daca se prezinta procesul verbal intocmit de politie si raportul de constatare a accidentului. In caz contrar, clientul va fi responsabil chiar daca exista CD si TP acceptate pentru toate daunele cauzate vehiculului inchiriat. CD si TP sunt valabile doar pe teritoriul Romaniei. Asigurarea pentru conducerea autovehiculului in afara Romaniei este supusa conditiilor si tarifelor speciale.

Masini de inchiriat – Raspunderea clientului

Cu acoperirea CD si TP, raspunderea clientului, indiferent de vina, in caz de avarie sau pierderea masinii inchiriate sau a unor piese ale acesteia, este redusa la 500,00 EURO pentru grupele A si B, 650,00 EURO pentru grupele C, D, E, F, I si J, precum si 1000,00 EURO pentru grupele G, H, K, L, N, O si P, pentru o taxa zilnica suplimentara, mentionata pe lista de preturi.

Fara CD si TP, clientul are raspundere in valoare de pana la 10.000,00 EURO pentru grupele A si B, 15.000,00 EURO pentru grupele C, D si I, 25.000,00 EURO pentru grupele E, F, K si L, 30.000 EURO pentru grupele G si N, precum si 35.000 EURO pentru grupele H, O si P.

Se aplica TVA de 24% pentru sumele mentionate mai sus.

Masini de inchiriat – Acoperire suplimentara

Pentru a evita orice raspundere financiara in caz de furt sau de avariere a masinii inchiriate, puteti solicita optiunea Super Cover (Acoperirea suplimentara), disponibila la GlobalRent.

Super Cover (Acoperirea suplimentara) exonereaza de raspundere financiara daca vehiculul inchiriat este avariat sau furat in timpul perioadei de inchiriere, include acoperire prin asigurare pentru improscare cu pietris, spargerea geamului, daune la anvelope si daune sub caroseria masinii. Super Cover (Acoperirea suplimentara) nu include daunele la interiorul masinii sau daunele la motor care nu reprezinta rezultatul direct al unui accident in trafic. Super Cover (Acoperirea suplimentara) nu include daunele aduse echipamentului GPS/Echipamentului special inchiriat.Masini de inchiriat

Optiunea Super Cover (Acoperirea suplimentara) poate fi achizitionata de orice persoana cu varsta de peste 21 de ani, pentru o taxa zilnica, suplimentara, mentionata in tabelul de mai jos.Masini de inchiriat

Cand veti prelua masina, va rugam sa cititi termenii si conditiile din Contractul de inchiriere, pentru o lista completa a conditiilor in care asigurarea este valida.Masini de inchiriat

Masini de inchiriat – Taxa administrare dauna

Se va aplica o taxa de 32,26 EUR + TVA in cazul furtului sau in cazul in care masina prezinta daune la returnare. Aceasta taxa se aplica indiferent de tipul de asigurare, cu sau fara fransiza.

Masini de inchiriat – Tabel asigurari standard

 

Grupa auto Tip auto(Marca este oferita de GlobalRent cu titlu de prezentare) CD(EURO/zi) TP(EURO/zi) Fransiza daca se accepta CD & TP(EURO) Fransiza daca nu se accepta CD & TP(EURO)
Mica Mini (A) Peugeot 106 8 8 500 10 000
Economic (B) Mazda 2 10 10 500 10 000
Medie Compact (C) Mazda 3 hatchback 12 12 650 15 000
Compact (I) Mazda 3 sedan 12,5 12,5 650 15 000
Mare Sedan (E) Mazda 6 14 14 650 15 000
Premium standard BMW seria 3 16 16 1000 25 000
4×4 (O) VW Touareg 22 22 1000 25 000
Microbuz (L) Citroen Jumper 19 19 1000 25 000
Autoutilitara Citroen Jumper 19 19 1000 25 000
Premium Sedan BMW seria 5 30 30 1500 35 000
Cabrio Mercedes Slk 40 40 1500 35 000
Luxury 4×4 BMW seria 6 60 60 2500 50 000
Sedan BMW seria 7 70 70 2500 50 000

 

Grupa auto Tip auto(Marca este oferita de GlobalRent cu titlu de prezentare) Asigurare extinsa(EURO/zi) Asigurare extinsa(EURO/sapt) Asigurare extinsa(EURO/luna) Fransiza daca se accepta asigurare extinsa(EURO)
Mica Mini (A) Peugeot 106 15 90 225 0
Economic (B) Mazda 2 17 102 255 0
Medie Compact (C) Mazda 3 hatchback 19 114 302 0
Compact (I) Mazda 3 sedan 20 120 318 0
Mare Sedan (E) Mazda 6 25 150 397,5 0
Premium standard BMW seria 3 30 180 477 0
4×4 (O) VW Touareg 38 228 604,2 0
Microbuz (L) Citroen Jumper 35 210 556,5 0
Autoutilitara Citroen Jumper 35 210 556,5 0
Premium Sedan BMW seria 5 55 330 874,5 0
Cabrio Mercedes Slk 70 420 1113 0
Luxury 4×4 BMW seria 6 110 660 1749 0
Sedan BMW seria 7 120 720 1908 0

 

 

 

Termenii si conditiile cat si taxele mentionate mai sus se pot modifica fara preaviz.

Termenii si conditiile se accepta tacit prin semnarea contractului de inchiriere.

Masini de inchiriat